Flæskesteg med rodfrugtmos

Rodfrugmos med flæskesteg

GLUTENFRI | SUKKERFRI | LAKTOSEFRI

(4 personer)

Ingredienser til flæskesteg:

  • 800 g svinekam med svær
  • 10 g smør
  • 3 dl vand
  • salt

Ingredienser til kartoffelmos med rodfrugter:

  • 250 g kartoffel
  • 125 g persillerod
  • 250 g pastinak
  • 2 dl mandelmælk
  • 1/2 tsk olivenolie
  • Salt og peber

Sådan laver du: Flæskesteg

Sådan laver du: Kartoffelmos med rodfrugter

1. Skræl kartofler, persillerod og pastinakkerne.

2. Skær kartoflerne og rodfrugterne i mindre stykker.

3. Kom kartofler og rodfrugter i en gryde og hæld vand i til det dækker grønsagerne.

4. Kog kartofler og rodfrugter til de er bløde, når du stikker i dem med en gaffel. Det er ca. 30 min.

5. Hæld vandet fra kartoflerne og rodfrugterne.

6. Tilsæt mandelmælk, olivenolie 1 tsk salt og et drys peber. Brug en “kartoffelmosen” og mos det til en ensartet mos. Hvis du vil have det mere luftig, så brug en  el-pisker.

7. Smag den til.

 

Kan let fryses:

Sådan fryser du retten ned og sådan opvarmer du den:

Kom resterne i bøtter og frys dem ned. Det kan  senere tøes op og opvarmes i 2 spk olivenolie på en varm pande. Tilsæt en dl. mandelmælk og rør i mosen, mens den varmer op.

Smager stadig rigtigt lækker.