Glutenfri: Boghvedetoppe

Boghvedetoppe - gluten- og sukkerfri!

Boghvedetoppe – gluten- og sukkerfri!

Glutenfri: Nemme proteinrige boghvedetoppe (8 stk)

Ingredienser:
  • 2 1/2 dl boghvedegryn
  • 2 dl mandelmælk
  • 1 æg
  • 1 spsk peanutbutter
  • 1 spsk agavesirup
Sådan gør du:
  1. Rør alle ingredienser sammen i en skål.
  2. Form 8 toppe med en ske på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Bag toppene i ovnen i en forvarmet ovn op 200 grader i 15 min. til de er gyldne.

 

FACTS OM BOGHVEDE!
Vidste du at…

Boghvede har sit navn, fordi frøene har en trekantet facon i stil med bøgetræets frø.

Boghvede tilhører ikke græsfamilien og er ikke en kornart. Det har været dykrket i Danmark siden det 14. århundrede. Boghvede har et ret højt indhold af protein (ca. 12-13 % protein) og indeholder antioxidanter. Boghvede indholder let fordøjeligt stivelse og er derfor velegnet til personer, som har allergi over for glutenproteiner (cøliaki).