Boghvedegrød

Boghvedegrød der er glutenfri, mættende og uden sukker

Vågn op på mættende boghvedegrød.

GLUTENFRI | SUKKERFRI | LAKTOSEFRI

Mættende sødmefuld boghvedegrød

(1 person)

Ingredienser:

2 1/2 dl boghvedegryn eller flager
2 1/2 dl mandelmælk
1 dl vand
1/2 revet æble
1 nip kanel
1 drys salt
5 gram smør

Sådan gør du:

1. Hæld 2 dl mandelmælk, vand, et halvt revet æble, salt og boghvedegryn i en gryde.

2. Varm det på komfuret, mens du rører i gryden indtil det er en blank grød.

3. Hæld det i en skål. Plant en smørklat midt i den varme grød. Når det er smeltet, tilsætter du en 1/2 dl mandelmælk og drysser med kanel.

Værsgo!

OVERRASKENDE FACTS OM BOGHVEDE!
Vidste du at…

Boghvede har sit navn, fordi frøene har en trekantet facon i stil med bøgetræets frø.

Boghvede tilhører ikke græsfamilien og er ikke en kornart. Det har været dykrket i Danmark siden det 14. århundrede. Boghvede har et ret højt indhold af protein (ca. 12-13 % protein) og indeholder antioxidanter.

Boghvede indholder let fordøjeligt stivelse og er derfor velegnet til personer, som har allergi over for glutenproteiner (cøliaki).