Grønsagsfrikadeller

Grønsagsfrikadeller, grønne frikadeller

Saftige og sprøde grønsagsfrikadeller der også er gode til madpakken

De grønne frikadeller

GLUTENFRI | SUKKERFRI | LAKTOSEFRI

Brug lige de grønsager du har lyst til af fx. rødbede, gulerod, pastinak, kartofler, hakket grønkål, fint hakket hvid- eller rødkål.

Ingredienser:

400 g groftrevne grønsager (fx rødbede, gulerod, pastinak)
2 æg
3 spsk. boghvedegryn
1 dl mandelmælk
1 finthakket løg
1 nip cayennepeber
1 tsk salt
1 drys peber

20 g smør

Hvis lyst: 1-2 spk fint hakket persille

KAN FRYSES!

Sådan gør du:

1. Riv grønsagerne på et rivejern.

2. Tilsæt det finthakkede løg, æggene, mandelmælke og krydderier.

3. Smelt smørret på panden.

4. Form en grønsagsfrikadeller med en ske. Saml den i hånden, så du går den rund. Steg den på panden. Form grønsagsfrikadeller af resten af grønsagsfarsen.

5. Grønsagsfrikadeller skal stege i ca. 1o-12 min. på hver side, til de er gyldne og gennemstegte. Prøve-smag evt. en!

Gode tips til tilbehør:

Server fx dine fine grønsagsfrikadeller med en dejlig grøn salat af: Brøndkarse, radicchio salat, blegselleri, æble i tern, ristede mandler og vindruer. Samt fx grøn fettuccine pasta af soja. Dressing: Chili Mayo fra Urtekram.

Værsgo’! Så er der serveret.