Mocca is med kokos, ananas og cacao

Let is med moccaOpkvikkende og læskende mocca is

(1 person)

GLUTENFRI | FRI FOR TILSAT SUKKER | LAKTOSEFRI |

Ingredienser til mocca-kokos-banan is:

3 dl eller 1 stor dåse kokosmælk
2 tern frossen ananas
1 1/2 frossen banan (i skiver)
1 spk cacao-nips (Fås i Helsamin)
2 nip vaniliepulver (fx fra Urtekram)
1 tsk instant kaffe pulver
1 spk usødet cacaopulver

Til pynt: Soyaflødeskum, 1 drys hasselnøddeflager, 1 drys kakao, 1 hindbær, 2 halverede vindruer.

Sådan laver du mocca-kokos-banan is:
1. Forbered dagen i forvejen: Skær 1 1/2 banan i skiver og frys skiverne ned.

2. Tag den frosne banan op af fryseren og lad den lige ligge og blive lidt blød i 10 min.

3. Kom din instant kaffepulver i en kop. Kog 1 dl vand. Hæld det kogende vand over kaffepulveret og rør. Stil det i køleren.

4. Når bananen har tøet lidt op, så kom 1 banan i skiver, 1 tern ananas, 2 dl kokosmælk, 1 nip vaniliepulver, kakaopulver og 1 spk kaffe i blenderen.

5. Blend det til en dejligt cremet mocca farvet ismasse. Hæld det i er glas og kom det i fryseren.

6. Lys top is-creme: Kom 1/2 frossen banan i skiver i blenderen. Tilsæt 1 dl kokosmælk, vaniliepulver, 1 tern frossen ananas.

7. Blend ingredienserne til en lys cremet ismasse.

8. Tag mocca isen op af fryseren og hæld den lyse top creme ovenpå. Hæld cacaonips over.

Mocca is

9. Pynt evt. efter lyst med: Soyaflødeskum, hasselnøddeflager, 1 drys kakao, 1 hindbær, 2 halverede vindruer.

GODT TIP: Måske må du flere gange lige stoppe blenderen, tilsætte en slat vand og skrabe is-massen ned fra siderne.

Nice to know
– få max ud af dine bananer!

Jeg bruger nu de bananer fra min frugt skål, der er blevet lidt triste til is.

Så skærer jeg dem i skiver, og lægger dem i en plasticbox, jeg har fast i fryseren.

Jeg har madpapir imellem skiverne, så det er let at tage banan skiveren op enkeltvis!