Chokoladekage med avokadoglasur

En chokoladekage a la brownie

GLUTENFRI | SUKKERFRI | LAKTOSEFRI

(8 personer)

Ingredienser:

1 banan
1,25 dl kokosfibermel
4 spsk. kakao
1 spsk. kanel
3 spsk. chiafrø
8 spsk. appelsinjuice
1,5 dl soya- eller mandelmælk
1 squash
1 knivspids salt

Det skal du bruge til grøn glasur:

2 modne avokado
1 spsk. agavesirup
1 tsk. vaniljepulver

Sådan gør du:

1. Rør chiafrø og vand sammen i en skål og lad det trække i 10 min.

2. Kom chiafrø, squash og banan i en blender og blend det.

3. Kom kakao, kokosfibermel, kanel i dejen og rør det sammen.

4. Rør  mandelmælk og salt i dejen.

5. Hæld dejen i en smurt bageform og bag kagen i ovnen på 180 grader i 40 min.

6. Lav glasurer til chokoladekagen ved at blende alle ingredienser grundigt sammen.

7. Smør den grønne glasur på chokoladekagen, når den er kølet ned.

Det er himmerigsmundfulde. Må du nyde den!

FACTS OM AVOKADO:

Vidste du at…

Avokadoer er fyldt med det man kalder umættede fedtsyrer. De er den sunde fedt, som kroppen har brug for.

Umættede fedtsyrerer er med til at sænke kolesteroltallet. De forebygger derfor blodpropper og åreforkalkning.

Avokadoer indeholder også masser af antioxidanter, som forebygger inflammation i kroppen og forbedre blodgennemstrømningen.