Vafler med blomkål og spinat

Blomkålsvafler til madpakken

Top mættende “madpakke” vafler med blomkål og spinat

GLUTENFRI | SUKKERFRI | LAKTOSEFRI

(Til 4 personer – ca. 4 vafler)

Ingredienser til vaflerne:
4 dl boghvedegryn eller pofiber
100 g blomkål
3 tsk bagepulver
2 dl mandelmælk
1 dl spinat frisk eller frossen
4 æg
1 tsk salt, et drys peber og et nip cayennepeber

Steg i: Smør eller kokosolie

Til servering:
Hæld agavesirup og drys evt. med røde gojibær på vaflerne, hvis du ønsker et sødt måltid.
Ellers er de lækre og saftige, som de er!

Hvordan du bager vafler:

1. Blomkålen kommes i foodprocesseren og hakkes fint.

2. Blend alle ingredienser i blenderen til en tykt flydende dej.

3. Opvarm dit elektriske vaffeljern og fordel 1 tsk af smørret eller kokosolie på overfladen, så dejen ikke sidder fast.

4. Hæld ca. 1-1 1/2 dl dej i vaffeljernet i en ring. Pres forsigtigt låget ned over dejen.
Lad vaffeldejen bage i ca. 4-5 min., indtil vaflen er sprød og dejlig gylden.

5. Bag resten af vaflerne.

Nu dufter køkkenet dejligt af vafler – bon appetit!

Blomkåls spinat vafler

TIP: Kom dem på køl og spis dem senere kolde fx i madpakken.
De kan også varmes på en brødrister.
Du kan sagtens fryse dem.

TIP til at undgå madspild:

Hvis du laver rå “blomkåls-ris” til aftensmaden en dag, så gem en rest i fryseren til at tage op
og lave vafler af – til fx madpakken.

Hvis du har en rest af boghvedegrød fra morgenmaden,
kan du snildt også fryse den, og bruge den senere til de her vafler.

Blomkåls spinat vafler