De BEDSTE vafler med hindbæris

vafler nemme glutenfri laktosefri sukkerfri

Sprøde nybagte vafler med iskold hindbær sorbet

GLUTENFRI | SUKKERFRI | LAKTOSEFRI

(Til 4 personer – ca. 4 x 4 vafler)

Ingredienser til vafler:

4 dl nøddemel (fx af hasselnødder, græskarkerner, mandler)
2 tsk bagepulver
1 banan
1 tsk vaniliepulver
1 spk agavesirup (kan undlades)
1 tsk salt
3 dl mandelmælk
1 dl appelsinjuice
4 æg
100 g smør – smeltet

Ingredienser til hindbæris:

100 g frosne hindbær
1 frossen banan (i tern)

Til servering:

Hæld agavesirup på vaflerne og isen og drys evt. med mandelflager.

Sådan gør du:

Hvordan du bager nøddevafler:

1. Kom 4 dl nødder i en minihakker og hak dem til groft mel

2. Smelt smørret på en pande og hæld 2 spk i en blender.

3.  Tilsæt resten af ingredienserne og blend dejen til en tykt flydende dej.

4. Opvarm dit elektriske vaffeljern og fordel 1 tsk af smørret på overfladen, så dejen ikke siddder fast.

5. Hæld ca. 1-1 1/2 dl dej i vaffeljernet i en ring. Pres forsigtigt låget ned over dejen, og lad det bage i ca. 1-2 min. indtil vaflen er sprød og dejlig gylden.

Sådan laver du hindbæris i 3 lette trin:

1. Blend de frosne hindbær og den frosne banan sammen i en blender.

2. Først bliver ingredienserne til krystaller i blenderen. Det kan blive nødvendigt flere gange at stoppe blenderen og skrabe ingredienserne af siderne. Vær tålmodig. Snart har du den lækreste iscreme. Hvis du vil have det sødere, kan du tilsætte agavesirup efter smag.

3. Isen er straks spiseklar eller kan gemmes i fryseren, indtil du igen er lækkersulten.

Værsgo! Ren forkælelse…

Psst….

– Vafler smager himmelsk med marmelade fx fra St. Dalfour (forhandlers fx i Søstrene Greene). Der er mange varianter, og marmeladen er kun sødet med frugtsaft.

– Vafler kan gemmes i køleren og opvarmes i ovnen. Du kan også lyn-lune dem på brødristeren.

– Frysevenlige: Vafler smager stadig dejligt optøede og lunede i ovnen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*