Sunde chokolade vafler [glutenfri]

Chokolade vafler er perfekte til morgenmaden og nemme at have med i madpakken

Snup en proteinrig chokolade vaffel til lækkersulten

GLUTENFRI | SUKKERFRI | LAKTOSEFRI | ANTIINFLAMMATORISK | PROTEINRIG TRÆNINGSMAD

(Til 2 personer – ca. 2 vafler)

Ingredienser til vafler:
1 banan
2 æg
3 dl mandelmælk
1 dl appelsinjuice
1 tsk bagepulver
100 g smør
1 nip salt

2 dl boghvedemel eller flager
3,5 dl vand

Hvis lyst: 1 drys chokolade nips eller 2 spk hakket mørk chokolade med 80 % cacao.

Sådan gør du:
1. For at vaflerne fylder mættende i maven, laver du først boghvedegrynene til grød: Varm 3,5 dl vand til kogepunktet. Hæld boghvedegryn i gryden og rør til grøden er tyk og blank.

2. Kom boghvedegrøden i en blender.

3. Tilsæt 1 dl af mandelmælken og resten af ingredienserne og blend dejen til en tykt flydende dej.

4. Opvarm dit elektriske vaffeljern, og fordel 1 tsk af smørret på de glohede plader foroven og forneden.

5. Hæld ca. 1 1/2 dl dej på vaffeljernet i en fin ring. Pres forsigtigt låget ned over dejen, og lad det bage i ca. 1-2 min. indtil vaflen er sprød og dejlig gylden.

6. Lav luftig mandelfløde: Varm 2 dl mandelmælk til kogepunket i en gryde. Pisk så den kogende mælk med “en mælkeskummer”, til du har dejlig luftigt skum. Kom flødeskummet på de varme vafler, lige inde du skal spise dem.

Ekstra forslag til servering:
Hæld fx agavesirup på vaflerne, hvis du savner sødme. Hvis du har lyst, kan du servere friske appelsin skiver til.

Gode tips: Du kan sagtens komme chokolade vaflerne i køleskabet til dagen efter. De er lækre praktiske “hapsere” at have med i madpakken.